Які обирати засоби від гельмінтів для собак

Сумний факт: близько чверті свійських собак заражені гельмінтами. Шляхів зараження багато, і це не лише неправильна їжа.

Яйця глистів можуть опинитися у воді, а ще заразитися можна після контакту з хворим собакою. Та навіть звичайний вуличний пил — джерело небезпеки, адже собака не може помити руки перед їжею та саму їжу. Якщо виявлено зараження, необхідно одразу почати лікування. Можна обрати якісні пігулки на https://vetpreparaty.com/ в магазині VetPreparaty.

Навіщо потрібні

У дикій природі паразитами заражені практично всі, але думати, що захворювання нешкідливе, не варто. Гельмінти разом підривають здоров’я тварин. Просто про вихованців людина може подбати, а про їхніх диких побратимів — ні. Їм доводиться терпіти.

Гельмінтоз призводить до загального послаблення та виснаження. Паразити просто забирають у господаря всі корисні речовини. У занедбаних випадках навіть руйнують внутрішні органи. Псується метаболізм, знижується імунітет. Виникає ризик. Закупорки кишечника, а це може призвести до тяжких травм та загибелі. А ще паразити передаються людям.

Собаки стають слабкими, млявими, перестають грати. Їдять дуже багато або, навпаки, втрачають апетит, можуть їсти неїстівні речі. Кашляють, страждають від спраги. Стає гірше вовна. Тварини часто сверблять і вилизуються. Порушення випорожнень теж присутні. Загалом, вихованці сильно страждають.

Види

Пігулки. Найпопулярніший тип засобів від глистів. Смак і запах зроблені максимально привабливими для собак, але взагалі препарат можна потовкти і змішати з ласощами.

Суспензії, сиропи, пасти. Найкраще змішувати засіб із їжею. Часто препарат такого типу дають із шприца, але собака випльовує частину засобу, що підвищує витрату.

Краплі, спреї та подібні препарати. Призначені для зовнішнього застосування, заодно захищають від бліх. Іноді навіть кліщів. Не надто надійні, більше призначені для профілактики.

Правила прийому

Якщо особливих показань немає, достатньо проводити регулярну профілактику — давати препарат раз на місяць-другий. Якщо тривожні симптоми відсутні, але є спеціальні показання, схема змінюється.

При вакцинації засіб від глистів дають за півтора тижні до процедури. Якщо планується в’язка, за 3-7 днів теж потрібно дати глистогінну.

Цуценята — окрема тема. Вони легко заражаються паразитами, тому засіб потрібно давати, коли їм лише два-чотири тижні. В іншому випадку буде пізно.

Також у групі ризику літні тварини та вихованці, які страждають на хвороби імунітету. Якщо собака оговтується від тяжкого захворювання або травми, ризик зараження теж підвищується через знижений імунітет.