Обираємо кавомашину для офісу та рекомендації

З кожним днем справжніх кавоманів стає все більш. Такі люди не зупиняються на розчинних кавових напоях, а прагнуть знайти власний «ідеальний» смак кави, який буде супроводжуватися унікальними і незвичайними нотками аромату.

Саме тому особливо актуальним стає питання про те, як вибрати кавоварку. Також можна замовити оренду кавомашин.

Правила вибору

Вибирати кавоварку необхідно, враховуючи кілька основних аспектів. По-перше, необхідно визначитися з типом жорни – пристрою, що подрібнює кавові зерна. Як правило, жорна буває сталевою і керамічною. Перші відрізняються підвищеним показником міцності, але високим рівнем нагріву, а другі характеризуються більш тихим робочим процесом, збереженням смаку зерен, але, при цьому, відрізняються достатньою крихкістю.

По-друге, необхідно правильно підібрати водонагрівач. Нерідко кавомашини супроводжуються бойлерами (автоматичне доповнення і нагрів води в ємність) або термоблоками (використання свіжонабраної води в тій кількості, яка знадобиться для приготування напою).

По-третє, важливо враховувати потужність пристрою, показник його продуктивності. Так, чим вище потужність, тим швидше буде приготований напій. Проте, збільшуючи потужність, спостерігається зменшення міцності кави, так як машина стикається з високою швидкістю обробки, отже, вода не встигає повністю увібрати в себе аромат і смак зерен.

Рекомендація

Не менш значимий показник – функціональні можливості кавомашини. Важливо розуміти, що обладнання відрізняються один від одного декількома показниками:

  1. Рівень помелу зерен: 3-12.
  2. Температурний режим: вода може нагріватися до палючого, гарячого або теплого стану.
  3. Міцність кави і його насиченість.
  4. Обсяг порції напою – невелика чашка або велика кружка.
  5. Кількість чашок для одночасного приготування кави.
  6. Необхідність в підігріві чашок, так як кава повинна наливатися в підігріту посудину.
  7. Наявність фільтра, який буде очищати воду, щоб отримати якісний напій.
  8. Механізми очищення накипу – автоматичний процес, який дозволяє позбавити пристрій від вапняного нальоту.

Також важливо розуміти необхідність другого бойлера для прискорення процесу збивання молока (другий бойлер необхідний для досить зайнятих осіб, яким не вистачає часу на розпивання улюбленого напою) і наявність вбудованої в пристрій пам’яті для того, щоб не перенастроювати пристрій кожен раз після його використання.