Штори в дитячу кімнату: вимоги та правила вибору

Оформлення дитячої кімнати – процес, який вимагає уважного ставлення та в цілому підходу до процесу.

Більшість батьків приділяє увагу питанню загальної безпеки або функціональності меблів, але важливо правильно підібрати також декоративні елементи. До їх числа відносяться також й штори. Вони також виконують цілком практичну функцію, зокрема захищають приміщення від проникнення сонячного світла.
В рамках даної статті ми розглянемо основні правила вибору штор в дитячу кімнату, які аспекти треба брати до уваги при аналізі асортименту.

Штори в дитячу: вимоги

Основні вимоги, яким штори даного цільового призначення повинні відповідати – вони повинні бути натуральними та практичними. Під практичністю необхідно розуміти зносостійкість матеріалу, та його здатність добре переносити будь-яку неакуратне поводження. Якісні штори в дитячій кімнаті не повинні накопичувати пил та електризуватися.

Штори в дитячій кімнаті досить швидко брудняться, тому вибирайте матеріали, які невибагливі в догляді, легко стираються. Їх доведеться прати приблизно також часто як й штори на кухні.

Що стосується конкретних матеріалів, відмінно підходять все похідні від бавовни та чиста бавовна. Від атласу, органзи краще відмовитися. Якщо мова йде про дорослих дітей, які досить акуратно ставляться до подібних речей, то можна зупинитися на більш вимогливих матеріалах, наприклад, на класичному тюлі.

Матеріали для штор в дитячу кімнату: актуальні тенденції

Приблизно 5-7 років тому було вкрай актуально комплектувати складні конструкції з ламбрекенами. Зараз мода на такі конструкції поступово йде, оскільки в умовах невеликих кімнат вони виглядають занадто об’ємними, плюс вони автоматично накопичують дуже багато пилу. Прати такі штори вкрай складно та довго. Єдиним виходом, якщо ви в силу певних причин не можете відмовитися від них стані використання парогенератора, який одночасно очищує їх від пилу та всіляких забруднень.

При виборі матеріалу також треба брати до уваги сторону світла, на яку виходять вікна спальні. Якщо це східна або південна сторона, то полотна повинні бути досить щільними. Зазвичай до всіх тканин, які представлені в продажу, додається опис даного показника. Якщо ж вікна виходять на північну сторону, то бажано навпаки вішати штори з тонких матеріалів. Але тут важливо також гарантувати дитині відчуття безпеки, що через штори не буде видно, що відбувається в кімнаті.