Монетизація веб сайту: правила та поради

Заробіток на власному сайті – дуже перспективний напрямок. Заробляти на сайті можна тільки в тому випадку, якщо він буде користуватися великою популярністю.

Для цього потрібно буде весь час підтримувати інтерес аудиторії до ресурсу. Ось тут більше інформації на дану тему.

Особливість

Всі сайти можна умовно розділити на 2 види: комерційні та інформаційні. Інформаційні сайти дозволяють користувачам знаходити потрібну інформацію, відповіді на багато питань. Якщо людина дуже добре розбирається в будь-якій темі, наприклад, полюванні або риболовлі, він може створити власний сайт, де буде публікувати корисні матеріали, давати поради щодо вибору спорядження, проводити порівняння моделей і т.д. такий проект зацікавить аудиторію, і за умови грамотно організованої SEO-оптимізації сайт буде перебувати на високих позиціях в пошуковій видачі.

Комерційні сайти вирішують завдання продажу товарів. До них відносяться будь-які онлайн-магазини і майданчики для просування брендів. Для просування в пошуку такого ресурсу знадобляться:

  1. Наявність ефективних інструментів взаємодії з користувачем: контакти, онлайн-чат і т. д.
  2. Продуманий каталог з якісним оформленням, інформативними картками товарів.
  3. Якісні фото товарів.
  4. Гарне наповнення сайту: унікальні статті, відеоогляди.
  5. Зручний і зрозумілий дизайн.

Конкуренція практично у всіх напрямках зараз дуже велика. Щоб монетизувати веб сайт, варто підібрати найбільш перспективну нішу. Найперспективнішими зараз вважаються теми туризму, фінансів, езотерики, кіно, автомобілів, IT.

Успішність монетизації трафіку і дохід власника сайту залежать від наступних факторів:

  1. Рівень відвідуваності, тобто кількість користувачів, які відвідують ресурс за певний період часу.
  2. Авторитетність. Під цим поняттям розуміється експертність публікується на сайті інформації. Якщо публікувати статті сумнівної якості, що містять недостовірні відомості, утримати інтерес аудиторії навряд чи вийде.
  3. Якість контенту. Розміщується на ресурсі контент повинен бути унікальним і креативним. Не варто публікувати статті, подібні до тих, які вже розміщені на аналогічних ресурсах.

Чим вище будуть перераховані показники, тим вищою виявиться прибутковість сайту.

Перед запуском монетизації слід визначитися з оптимальним форматом реклами і вибрати маркетингову стратегію.