Які останні новини Харківської області

Згідно з даними, отриманими 4 жовтня 2022 року, в Харківському регіоні (Красноградський район) був заарештований колишній начальник районної адміністрації.

Як повідомляють правоохоронні органи, колишній глава Красноградського району в березні 2021 року, коли проходила ліквідація місцевих районних державних адміністрацій, будучи в змові з іншими особами, склав фіктивні договори з фізичними особами, які передбачали надання послуг перевезення. Дивіться більше новини харківщини.

Незважаючи на те, що послуги не надавалися, колишній глава все ж підписав акти про їх виконання. На ці фіктивні дії з рахунку адміністрації було списано близько 200 тисяч гривень.

У 2021 році підозрюваному вдалося втекти від слідчого процесу і обмежитися домашнім арештом. Проте, ексглава повинен був понести кримінальну відповідальність, так як він порушив покладені на нього обов’язки і без повідомлення Слідчого комітету змінив місце свого проживання, переїхавши в інший регіон. Більше того, порушник не відгукувався на запити слідчого, що призвело, як повідомляють новини Харкова до оголошення його в розшук.

Також 4 жовтня стало відомо про відновлення роботи газопроводу в 15 населених пунктах Харківського регіону. Селища, які розташовуються в околицях Харкова (в найближчих 3 тисячах кілометрів) стали отримувати газ.

Для досягнення такого результату газовиками був проведений доскональний огляд газопроводу, оновлюючи, за необхідності, подачу газу в деяких населених пунктах. Проте, перш ніж газопровід буде запущений в дію, до роботи будуть залучені снайпери, які перевірять систему на наявність мін.

Разом з цим газівники також займаються оновленням підведення газу в 15 населених пунктах поблизу Харкова, які раніше піддавалися обстрілу. Як повідомляє прес-служба та новини харківщини, особливо активно ведуться роботи в селах, де ще пару тижнів тому велися бойові дії.

Разом з відновленням газопроводу також проводяться відновлювальні роботи будинків. Так, жителям Барвінківського району було запропоновано звертатися в поліцію, якщо їх житло постраждало під час бойових дій. При цьому, як зазначає влада, вкрай важливо фіксувати всі пошкодження будівель.

Паралельно з наданням допомоги формується комісія, яка буде проводити оцінювання житлових приміщень і надавати всю необхідну допомогу. При цьому абсолютно неважливо, коли власники повернулися додому. Вони відразу ж повинні зателефонувати правоохоронним органам і зареєструвати пошкодження свого житла.