Що таке електричний кабель та як його вибрати

Силовий кабель – це матеріал формування лінії передачі сигналу чи електроенергії від одного об’єкта до іншого. Вони застосовуються для наземного, повітряного монтажу та в умовах підвищеного навантаження.

Наявність додаткового захисту дає можливість облаштувати магістраль, яка впорається із зовнішніми впливами без пошкоджень цілісності. На сайті компанії «Італ-Техно» можна придбати якісний кабель електричнийдля різних способів установки, дотримуючись при цьому основних характеристик системи.

Конструкція електричного кабелю

Електричний кабель простий у конструкції, але кількість шарів – головна перевага. У структурі є:

  1. Одна чи кілька жив.
  2. Окрема ізоляція для кожної деталі.
  3. Другий шар ізоляції чи комплексне посилене армування.
  4. Наповнювач між покриттями усередині конструкції для захисту від пошкоджень.

Електричний кабель має сертифікати якості, проходить перевірки на міцність та здатність впоратися з електротехнічними навантаженнями.

Критерії вибору кабелю

Підбираючи різновид силового кабелю, потрібно враховувати загальні характеристики. Це дає можливість швидше та простіше впоратися з облаштуванням магістралі без особливих складнощів. Так, при виборі слід звертати увагу на:

  1. Матеріал виготовлення жил: алюміній чи мідь. Перший варіант доступний за вартістю, тому використовується у побуті, а другий – у промислових мережах, системах. Кожен метал має певні властивості, яких залежить працездатність магістралі.
  2. Екранування. Так формується додаткова ізоляція, тому в умовах підвищеної вологості матеріал не деформується, добре справляється з усіма навантаженнями.
  3. Кількість жил. Для однієї фази застосовується дві чи три жили, а для трьох – більше.
  4. Переріз. Це розмір зрізу кабелю, що формує пропускну здатність, вартість матеріалу. Підбирається в залежності від способу укладання, облаштування системи.
  5. Напруга. Від неї залежить можливе напруження для роботи магістралі. Є просте правило: якщо провідник розрахований на роботу з напругою 380 В, то для мережі можна підібрати проводку с напряжением 220 В, а навпаки такий принцип не працює. Це загрожує коротким замиканням і подальшим займанням системи.

Силові кабелі використовуються для монтажу внутрішніх та зовнішніх систем, тому підбирається спосіб ізоляції, проводяться додаткової обробки, щоб уникнути пошкоджень у подальшому. Перед тим як купувати кабель для монтажу електромережі в «Італ-Техно», слід ретельно розрахувати всі її характеристики.