Різноманіття можливих грилів та рекомендації по їх вибору

Гриль – це популярний прибор для приготування смачних та корисних страв. Сьогодні подібні прилади представлені в широкому діапазоні варіантів.

Щоб обрати найкращий для себе, варто розібратися, які моделі взагалі існують та у чому їх головні переваги.

Види існуючих грилів

Головне, чим відрізняються грилі, – це паливо, яке для них використовується. Серед споживачів популярні наступні моделі:

  • вугільні – це класика, яка дає максимальний жар, приємний димок та аромат під час готування;
  • газові – швидко розігріваються та дозволяють приготувати страву з мінімальними витратами часу;
  • електричні – працюють без додаткового пального, можливе використання в приміщенні;
  • пелетні та дров’яні – працюють на екологічному паливі, що придає смаку та аромату стравам.

А також можна окремо виділити сферичні моделі. Вони відрізняються рівномірним та швидким розігрівом, можливістю підтримувати температуру. Також варто звернути увагу на грилі-осередки, які перетворюються не просто в прилад для готування їжі, а в місце для гарного проведення часу.

Різновиди моделей за характеристиками

Електрогрилі мають велику різноманітність моделей, які відрізняються за певними категоріями. За конструкцією вони бувають закритими, відкритими, комбінованими. Розглянемо це детальніше:

  1. Відкритий тип нагадує звичайний мангал, має свої плюси. З його допомогою можна готувати на відкритому повітрі, а страви матимуть насичений смак.
  2. Закритий прилад має нагрівальні елементи з 2-х сторін, що дозволяють готувати рівномірно, підходить для будь-яких продуктів.
  3. Комбінована модель оснащена функціями закритого та відкритого приладу.

Також електрогрилі бувають контактними та безконтактними. До контактних пристроїв відносяться односторонні, двосторонні, комбіновані моделі. Контактні прилади мають низку плюсів. Висока швидкість готування та наявність рифленої поверхні на панелі дозволяють естетично готувати страви. Безконтактні моделі мають свої особливості. Страва готується на шампурах чи решітці. Безконтактні електрогрилі бувають планетарними, вертикальними, карусельними, шампурними.

Грилі, які працюють на вугіллі, деревині, пеллетах чи газу частіше відрізняються за формою, розмірами, функціональністю. Загалом така велика кількість варіантів дозволяє знайте саме те, що гарантовано влаштує. А купити потрібну модель обладнання буде зручно за посиланням https://grillshop.com.ua у магазині Grill Shop, де покупців чекають великий вибір, доступні ціні та допомога консультантів.