Поняття про статті scopus та правила публікації

Щороку в Scopus з’являється безліч наукових досліджень, представлених різними сферами науки. База даних Scopus складається з оригінальних, або редакційних статей, глав, книг, матеріалів різних конференцій і семінарів, приміток, переліков помилок та інше.

Для розміщення статті в Scopus, досліднику необхідно дотримуватися певних правил оформлення своєї роботи. Щоб дослідження успішно пройшло перевірку, слід замовити статтю на https://soer-publ.com.ua/uk/stattya-scopus/.

Правила

Стаття повинна володіти чітким позначенням актуальності теми, її науковою новизною і узагальненим описом результатів виконаної роботи. Всі запозичення матеріалів повинні бути оформлені, дотримуючись всіх стандартів і повинні супроводжуватися посиланнями на джерело.

Написання статті для Scopus повинно здійснюватися, дотримуючись наукового стилю. Лексичний склад повинен володіти однорідністю, замкнутістю, що виражається мінімальною кількістю застосування синонімів. У тексті не повинні спостерігатися компоненти розмовної мови. Текст повинен бути точним і логічним у викладі, дотримуючись максимальної об’єктивності.

Матеріал для Scopus повинен бути оригінальним, не повинен бути опублікований в інших виданнях. Для написання статті повинна використовуватися тільки сучасна наукова література. Основне завдання публікації — представлення наукового дослідження іншим вченим.

Обсяг статті може варіюватися в межах 14-26 сторінок, а оригінальність тексту не повинна бути менше 80%. Візуальні об’єкти повинні бути представлені у форматі, який дозволяє виконання форматування. Кожен малюнок або графік повинен бути пронумерований.

Структура

Приступаючи до оформлення метаданих, необхідно вказати наступну інформацію:

  1. Назва публікації.
  2. Скорочена назва статті.
  3. ФІО автора.
  4. Звання і ступінь автора.
  5. Назва вузу, посада автора і факультет.
  6. Країна і населений пункт.
  7. Поштова адреса автора, його контактні дані.
  8. Електронна адреса автора.
  9. Відомості про спонсорів (при їх наявності).
  10. Коротка біографія.

Оформлення дослідження повинно здійснюватися, дотримуючись внутрішніх вимог. Головне побажання видавців — зберегти структуру роботи, яка представлена декількома блоками: введенням в тему, наданням матеріалу дослідження і методів його проведення, висвітлення результатів проведеного дослідження, анотація до роботи, обговорення теми і дискусія.