Як обирати акумулятори для мікроавтобуса

Кожен водій знає, щоб двигун автомобіля завівся, необхідно отримати досить високий крутний момент, отже, необхідний струм, який утворюється за допомогою акумулятора.

Саме тому транспортні засоби оснащуються ємними батареями. Проте, перш ніж придбати механізм, необхідно знати, як правильно вибрати акумулятори Львів.

Правила вибору

Купуючи акумулятор для мікроавтобуса, необхідно враховувати технічні та функціональні властивості механізму. Особливо, якщо авто піддається регулярній експлуатації при зниженій температурі.
Один з найголовніших показників – пусковий струм. Саме пусковий струм сприяє визначенню можливості батареї обертати вал. Отже, від нього залежить кількість виробленої енергії за певний проміжок часу.

Також важливо відштовхуватися від тимчасового інтервалу, відведеного для заживлення стартера. Наприклад, в нові моделі мікроавтобусів встановлюють сучасні ДВС, отже, їм буде достатньо акумулятора, який володіє невеликою ємністю. Проте, транспортні засоби, які стикаються з проблемами з холодним запуском, бажано купити більш ємний акумулятор.

Не варто забувати про те, що акумулятори супроводжуються двома видами клем – європейські та азіатські. Кожна модель має індивідуальний діаметр. Саме від цього показника буде залежати положення клем на самому виробі.

Купуючи акумулятор для мікроавтобуса, не варто забувати про типорозмірі. Акумулятори випускаються в різних формах в залежності від виробника. На сьогоднішній день виділяють три групи акумуляторів: американські, європейські та азіатські. Останні характеризуються досить вузькими параметрами і більш збільшеними розмірами. А ось американські і європейські характеризуються великими лінійними показниками.

Поради

Щоб акумулятор прослужив якомога довше, вкрай важливо забезпечити йому належні умови використання. Так, якщо авто використовується в межах міста, бажано заряджати механізм, використовуючи мережевий зарядний пристрій. У літній період зарядка може здійснюватися раз в 3 місяці, а в літній – кожен місяць. Особливо важливий даний показник для автомобілів дизельного типу.

Також важливо контролювати рівень електроліту в кожній банці акумулятора. Не можна допускати оголення пластин, оскільки це призведе до їх псування. Отже, акумулятор буде швидко розряджатися, а з часом і зовсім перестане працювати.