Цифрові томографи: переваги та основні різновиди

Цифровий томограф являє собою діагностичне оснащення для докладного дослідження стану здоров’я людини. Апарати діють методом пошарової візуалізації зрізів пошкоджених і живих тканин, а також органів і ділянок тіла.

Сучасні цифрові томографи затребувані в медичній сфері, оскільки вони дозволяють отримати докладні результати проведених досліджень організму. З їх допомогою фахівець поставить вам точний діагноз.

У чому полягають переваги цифрових томографів?

У обладнання дійсно багато сильних сторін, які зробили його популярним в наш час. Серед найбільш важливих моментів можна виділити:

  • сканування окремих зон тіла і всього організму буде оперативним;
  • можна отримати локальні дані по певним органам людини;
  • діагностика організму буде високоточною, помилки виключені;
  • під час проведення дослідження ви не зіткнетеся з дискомфортом, а також хворобливими відчуттями;
  • зона покриття велика, тому можна обстежити відразу кілька ділянок людського тіла;
  • строгих протипоказань немає, після проведення діагностики не знадобиться реабілітація;
  • частка інформативності вище, ніж у випадку з іншими методами обстежень.

За допомогою цифрового томографа можна діагностувати різноманітні захворювання. Завдяки цьому фахівці часто користуються ним, щоб поставити пацієнтові безпомилковий діагноз і призначити йому вірну схему терапії.

Різновиди цифрових томографів

Ви можете зробити вибір на користь конкретного типу обладнання. Розберемося з характеристиками основних варіантів детальніше:

  1. Односрізні апарати. Вони необхідні для проведення рутинних досліджень. У системах одна трубка для рентгена і один детектор. Скринінг буде виконаний поетапно, крок широко варіюється.
  2. Спіральні апарати. Рентгенівська трубка буде рухатися по спіралі. Випромінювання виходить так, що нагадує за формою віяло. Програмне забезпечення буде фіксувати параметри в різноманітних площинах. В результаті професіонал отримає тривимірну модель органу на дисплеї обладнання.
  3. Мультиспіральні апарати. Усередині обладнання знаходиться кілька детекторів, які дозволять отримати чимало зрізів всього за один сеанс. Дослідження займе мінімум часу, дасть можливість отримати гранично деталізовані зображення.

Варто звернути увагу на дослідження, які проводяться за допомогою цифрових томографів. З їх допомогою фахівець поставить вам точний діагноз, тому схема лікування буде грамотною!