Як виростити ампельну петунію та декілька порад

Серед садових квітів особливо цінуються невибагливі рослини, які можуть тішити око тривалий час. Серед них виділяється ампельна петунія.

Вона має досить великі яскраві квіти, добре виглядає у будь-яких ландшафтах. Для вирощування та прикраси ділянки пропонується замовити петунію на https://semenashop.com.ua/45-petuniya-ampelnaya/.

Вирощування квітів

Даний вид квітки можна висаджувати на клумбах або підвісних кашпо. У другому варіанті посадки рослини формують гарну овальну композицію з великою кількістю бутонів. На місце проростання розміщують вже готову розсаду, яку створюють із насіннєвого матеріалу або розмножують методом живцювання.

У першому випадку важливо правильно підібрати насіння і висадити його рівномірно у відповідний ґрунт. Дрібний матеріал вимагає особливої ретельності при проведенні процесу, щоб уникнути накопичення його в одних місцях та утворення порожнього простору в інших. Температура в приміщенні повинна становити +23 — +24 ° С, інакше зростання не буде. Нижчі температури не дадуть старту процесу вегетації, вищі — призведуть до засихання.

Процес розпочинають у лютому. Краще використовувати готову суміш ґрунту з магазину, политу розчином перманганату калію. Грунт розміщують у ящики, проводять рясний полив, після чого на поверхні розсипають насіння. Потім їх засипають шаром 0,5 мм грунту, ящик накривають поліетиленом і поміщають біля вікна, уникаючи яскравого освітлення. Після появи сходів регулярно поливають, провітрюють 5-10 хвилин щодня, підгодовують калійними добривами.

Живцювання також проводячи наприкінці зими. Нарізають відростки стебла в 10-12 см, поміщають у пухкий ґрунт на глибину до 5 см і також накривають плівкою. Воду заливають лише у піддон, у ґрунт це робити не рекомендується.

Правила

Для петуній важливий режим зволоження, тому не рекомендується допускати пересихання ґрунту.

Також слід уникати перезволоженості ґрунту. У ящиках, кашпо або на клумбі роблять дренаж із шару каміння, у закритих ємностях на дні повинні бути отвори.

Для розвитку кореневої системи для куща потрібен об’єм не менше 5 літрів, щоб зростання йшло нормально. У більш стислих умовах рослина почне чахнути.

Петунія любить сонячне світло, її потрібно розміщувати на освітлених ділянках, спостерігаючи при цьому за вологістю ґрунтосуміші. При необхідності її змочують вранці та ввечері. Для підживлення можна застосовувати будь-які добрива для квітів, вносити їх тільки в рідкому стані та невеликій концентрації, щоб уникнути опіків листя, стебла та кореневої системи.