Як виконати ремонт бічних порізів на шинах

Одним із неприємних дефектів шин є бічний поріз. Він потребує особливої уваги, часто призводить до заміни колеса. Існують варіанти, коли питання можна вирішити ремонтом.

Для цього варто звернутися до спеціалістів та замовити ремонт бічних порізів на https://shinaremont.kiev.ua/services/bokovoi-porez/.

Правила

Більшість дефектів подібного типу не підлягає ремонту та потребує заміни гуми. Це з безпекою рух. Найважливішим показником, що визначає подібні параметри, є місце виникнення порізу, його величина і глибина, і форма.

Допустима величина, коли ремонт можливий, залежить від типу транспорту і навантажень, що припадають на вісь. Для вантажівок пошкодження 10 ниток корду вже вважається неприпустимим для подальшої експлуатації. У легкових потрібно визначити тип порізу, його форму та розмір.

Піддається виправленню простий варіант, коли дефект має вигляд прямої лінії. В цьому випадку можна замовити ремонт бічних порізів на Позняках, де є всі можливості виправлення дефекту, та майстри знають прийоми надійного відновлення покришки. Для варіантів, що мають форму латинських літер L або U, необхідно змінити гуму.

Для легкових автомобілів допускається ремонт, якщо довжина не перевищує 2,5 см упоперек корду. В цьому випадку, замовляючи ремонт бічних порізів на Осокорках, власник отримає якісний результат, що дозволяє уникнути утворення грижі або покришки, що лопнула.

Якщо поріз виник у зоні обода чи кріплення шини, то ремонт проводити не можна, у цих місцях навантаження на колесо максимальні та якісного результату, надійності досягти не вдасться. Це стосується будь-яких дефектів ближче за 4 см до краю.

Поради

Виявивши поріз будь-якого розміру та типу, потрібно відразу припинити рух. При великих дефектах транспортування автомобіля необхідно викликати евакуатор, якщо немає запасного колеса.

Звичайним рішенням стане заміна. Встановлена запаска дозволить дістатися додому або станції техобслуговування.

При рішенні про відновлення слід визначити тип гуми: діагональний або радіальний. Перші варіанти сучасніші, зустрічаються найчастіше. Тут нитки корда розташовані перпендикулярно до кола. У другому – за радіусом.

Якщо поріз проходить упоперек ниток, його довжина має перевищувати трьох сантиметрів, вздовж – п’яти сантиметрів. Тільки у цьому випадку ремонт буде безпечним.

Ремонтують за допомогою варіння, заповнюючи дефект частинками сирої гуми та розплавляючи їх, або встановлюючи латку. У другому випадку це потрібно робити із зовнішньої та внутрішньої сторони.