Як проставити прописку без права на житло та основні переваги

Відповідь на питання чи обов’язкова прописка люди отримують відразу після звернення до більшості державних установ, банків, освітніх закладів та інших організацій.

Куди б з перелічених установ не звертались особи, прописка являється однією з тієї інформації, яка потрібна для заповнення майже всіх заяв і анкет. На рівні з паспортними даними і податковим номером. Мати прописку — обов’язкова вимога закону, але щоб її отримати — необхідно мати на це право.

Що таке прописка сьогодні?

Прописка — це зазначення інформації про місце проживання у електронному реєстрі, який функціонує для використання в інтересах держави та інтересах суспільства. Штампи в паспорті, довідки та картотеки більше не існують, натомість існує цифровий реєстр. Інформація до цього реєстру потрапляє після документального підтвердження про право власності на житлову нерухомість. На підставі цієї інформації особа може прописатись або у житлі, правом власності на яке вона безпосередньо володіє, або у житлі правом власності на яке володіє інша особа, але яка надала згоду на реєстрацію. Тобто реєстрація місця проживання без права власності в Україні можлива, але при умові наданні на це згоди власника житла. Важливо пам’ятати, що у разі, коли власників житла декілька, то згоду повинні надати всі без виключення власники, якою б часткою вони не володіли.

Якщо людина ніде не прописана вона порушує закон і обмежує себе у реалізації своїх прав. Як зазначалось вище прописка обов’язкова виходячи з того що вона є невід’ємною інформацією про особу, яка повинна використовуватись державою і приватними особами. Без офіційного визначення місця проживання особа не зможе надати про себе повну інформацію для багатьох правових дій, що може стати перешкодою для їх вчинення. Прописка може не співпадати з фактичним місцем проживання, але вона повинна відображатись у відповідному реєстрі.

Як зареєструватись?

Що потрібно для прописки? Реєстрація місця проживання може проходити двома шляхами:

  • онлайн через Дію

У цьому разі і заявнику (особа, яка хоче прописатись) і власнику житла необхідно підтвердити свою особу через Дію і заповнити відповідну форму, все інше програма зробить сама. При цьому обов’язковою умовою є внесення інформації про житло у електронний реєстр.

  • подачею документів до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

У такому випадку необхідно надати оригінали паспортних документів і документів на житло та особисто підписати необхідні документи.

Як отримати прописку без права власності

Ми вже розібрались чи обов’язкова прописка в Україні, а от як же її можна отримати без права власності? Як знайти власника, який надасть згоду на реєстрацію у своєму житлі? Відповідь на це питання є — скористатись сервісом надання прописки. Такий сервіс абсолютно легально можна замовити у спеціальній компанії, що спеціалізується на такій діяльності. Не потрібно лякатись такої послуги, оскільки у правовій державі, де діють норми права про вільний вибір місця проживання і свободу пересування, така послуга цілком законна і дуже зручна. Вона дозволяє вибрати зручну для прописки адресу на зручний час, а саму процедуру і подальше обслуговування беруть на себе професійні юристи.