В чому основні переваги твердопаливного котла Альтеп

Твердопаливні котли залишаються популярними, оскільки за відносно невисоку ціну вони відрізняються гарною продуктивністю.

Модельний ряд таких котлів також постійно збільшується – все більше виробників пропонують удосконалені котли, що працюють на твердому паливі, з ККД до 95%.

У рамках цієї статті ми розглянемо технічні та функціональні переваги апаратів Altep. Чим твердотопливный котел альтеп відрізняється від техніки інших брендів. Які серії представлені у продажу, та на що варто звернути увагу під час аналізу асортименту?

Переваги твердопаливних котлів Альтеп

До переваг котлів даного виробника відносяться такі властивості:

  • універсальність – вони можуть працювати на будь-якому паливі, у тому числі й фракційному куті;
  • високий ступінь експлуатаційної безпеки, зумовлений продуманою конструкцією;
  • можливість переведення автоматизованих апаратів у ручний режим роботи у разі відсутності чи проблем із подачею електрики;
  • ергономічність, що полегшує пошук оптимального місця для встановлення котла;
  • наявність вбудованої автоматики, яка зупиняє роботу приладу у разі потенційно небезпечної ситуації;
  • наявність захисту від перегріву та закипання – якщо температура в системі перевищує показник 90°С, то автоматика зупиняє його;
  • наявність убудованих контролерів, за допомогою яких до системи можна підключати контури гарячого водопостачання;
  • висока якість матеріалів та в цілому комплектуючих, з яких виготовлено обладнання.

Твердопаливний котел Альтеп: різновиди

Компанія постаралася повністю закрити споживчі запити, тому випустила апарати двох форматів: з ручним типом роботи та вбудованою автоматикою. Другі передбачають автоматизоване завантаження палива, що дуже зручно, але й ціна таких найменувань буде відповідною.

Котли з ручною подачею палива всередині своєї категорії також поділяються на три групи: Mini, Classic та Classic Plus, а також Duo та Duo Plus. Перші вважаються найбільш бюджетними та обмеженими за потужністю: тут представлені котли з потужністю тільки на 12 та 16 кВт, що еквівалентно 120 та 160 м2 площі, що прогрівається. Це недорогі побутові апарати із мінімальним функціоналом. Classic та Classic Plus вже належать до категорії котлів пролонгованого горіння. Вони виготовлені з висококласної сталі, товщина якої становить 5 мм. Їх також відрізняє наявність вбудованих водяних колосників. Котли третьої серії підійдуть вже й для промислового використання, оскільки вони мають граничну потужність 250 кВт.