Поради щодо правильного проектування водопроводу в приватному будинку

При будівництві приватного будинку потрібно грамотно підійти до деяких моментів, щоб житло вийшло зручним і комфортним. Для цього слід правильно скласти проект і сьогодні йтиметься про проектування у сфері водопостачання.

Основна відмінність міської системи каналізації від приватного будинку у її відокремленості. За наявності централізованого водопостачання, каналізаційна мережа відсутня, тому при проектуванні водопроводу на даний момент слід врахувати.

До основних правил проектування водопроводу та каналізації у приватному будинку можна віднести:

  • підключення до центрального водопроводу;
  • організація можливості використання колодязя для системи водопостачання;
  • можливість здійснення водозабору зі свердловини.

Із запропонованих варіантів слід вибрати найкращий для конкретної місцевості. Після вибору способу водопостачання необхідно приступати до написання проекту.

Проектування у сфері водопостачання – це відповідальна справа, оскільки наявність води у приватному будинку є одним із важливих факторів комфорту, поряд з електропостачанням та системою опалення.

Поради щодо правильного проектування водопроводу в приватному будинку

Якщо проект складається для формування системи водопостачання із колодязя чи свердловини, то основним моментом є правильний вибір насоса. Для свердловини та колодязя передбачені різні види насосів. Якщо вибір упав на поверхневий насос, то він є актуальним для обох варіантів. Для зручності та економії часу ви можете замовити проектування для систем водопостачання на сайті та оплатити написання проекту в режимі онлайн.

Продовжуючи тему вибору насоса, необхідно враховувати, що для колодязя можна придбати занурювальний насос. Він чудово функціонує на невеликій глибині, приблизно, 10 метрів. Глибина свердловини дуже відрізняється від колодязя, тому для неї підійде глибинний насос, опускати який можна на 200 метрів вниз. Ці агрегати відрізняються від занурювальних потужнішою конструкцією і гарною герметичністю.

Щоб правильно розрахувати потужність насоса, необхідно врахувати всі сантехнічні прилади, які будуть встановлені в будинку з урахуванням їхньої продуктивності. Обов’язково включають крани та системи для поливу.

Продуктивністю насоса буде сумарна величина всіх кранів та сантехнічних пристроїв, більш про це можна дізнатися на https://ete.net.ua/проектування/. При цьому не варто забувати про натиск. Потужність насоса повинна бути такою, щоб виштовхнути воду зі свердловини на поверхню.