Поняття про мікрокредити та як їх оформити

Мікрокредит – це позика невеликої суми грошей здебільшого на малий термін. Станом на 2023 рік сума мікрокредиту, яку надають українські установи, може становити від 1 000 до 25 000 гривень.

Такі позики мають попит, оскільки взяти їх просто та швидко – зазвичай рішення щодо видачі можна отримати менш ніж за півгодини, не виходячи з дому та маючи мінімальний набір документів.

Зараз майже всі кредитори, які надають мікропозики, роблять це в онлайн-режимі, цілодобово та без вихідних. Тож отримати мікрокредит у Києві можна у будь-який час, навіть вночі. Позичальником може бути будь-який громадянин України, якому на момент подачі заявки виповнилося 18 років. Суттєва відмінність мікрокредиту від традиційного банківського кредиту – відсутність потреби у:

  • довідці про доходи;
  • кредитній історії;
  • поручителі чи заставі.

Все, що потрібно для отримання мікрокредиту, – паспорт, ІПН і банківська картка. Оформити заявку можна онлайн. У ній слід вказати бажану суму та термін кредиту, а також надати номер картки. У разі позитивного рішення гроші миттєво надійдуть на картку.

Особливості мікрокредитування

Мінімальні терміни надання мікрокредитів відрізняються у різних установах: вони можуть становити 1 тиждень, 10 днів або 1 місяць. Так само різними є максимальні терміни, на які надають такі позики. Мікрокредит зазвичай отримують понад 90% осіб, які надіслали заявку.

Водночас, оскільки установи, які видають мікрокредити, несуть підвищені ризики, то процентна ставка по таким позикам може бути вищою, ніж у банках. Однак буває і навпаки – під час акцій є шанс отримати мікрокредит з процентною ставкою 0,01% на день.

Одразу кілька вигідних пропозицій з мікрокредиту в Києві ви знайдете на сервіс «Мікрокредити» за посиланням https://microcredits.com.ua/mikrokredity-v-kieve та зможете подати кілька заявок. Тут зібрано лише зареєстровані установи, які мають право займатися мікрокредитуванням. Усі детальні умови таких кредитів вказано на сайті, тож до подачі заявки є можливість дізнатися процент по кредиту, терміни його погашення та що відбувається у випадку недотримання умов повернення грошей.

Варто ретельно ознайомитися з цією інформацією для уникнення непорозумінь, адже, як вже згадувалося, після подачі онлайн-заявки рішення ухвалюється дуже швидко – часто від 5 до 20 хвилин. Мікрокредит – це можливість за короткий час отримати гроші на поточні витрати, термінову покупку побутової техніки та інші потреби.