Як обрати якісну білизну та одяг для вагітної жінки

До вибору одягу для вагітної мами необхідно підходити з усією відповідальністю. Вона не повинна сковувати рухи, адже і без цього майбутній мамі доводиться важко.

Критерії та поради щодо вибору

На перших місяцях дівчата тільки дізнаються про своє становище і йти відразу в магазин в пошуках спеціальної білизни не варто. Лише у одиниць на перших порах може змінитися об’єм грудей і доведеться купувати нижню білизну трохи більшого розміру. Перші два місяці-це та пора, коли живіт ще не росте і можна надягати свої улюблені сукні в обтяжку і короткі спідниці.

Починаючи з третього місяця може вже рости живіт, хоча це стосується не всіх. Ще можна носити свій старий гардероб, хоча надягати занадто вузькі джинси або корсети, які здавлюють живіт все ж не рекомендується. В цей термін вже можна обирати на https://diva-tex.com.ua/ гардероб для вагітних, купувати штани з гумкою на животі, яка буде розтягуватися в міру росту дитини.

П’ятий місяць вже приховати важко. Груди помітно виросли, живіт придбав округлену форму. Для підтримки молочних залоз варто придбати спеціально підтримуючий бюстгальтер з натуральних матеріалів. До шостого місяця необхідно переглянути і взуття. Від високих каблуків краще відмовитися зовсім. Взуття повинна бути зручною, стійкою і легко одягатися. Тут варто враховувати той факт, що в подальшому матусі нахилятися буде насилу, а взуватися стане все складніше.

Нерідко вагітні зустрічаються з проблемою отечностей. Це теж варто врахувати при виборі одягу і взуття. Краще купувати кофти та сукні вільного крою, моделі оверсайз. На сьомому місяці настає довгоочікуваний декрет, дівчата перестають ходити на роботу, але це не означає, що можна виглядати по-домашньому. Кілька приємних покупок підуть тільки на користь і підвищать настрій. На восьмому місяці живіт стає досить великий, виростає навантаження на хребет, тому краще обзавестися допологовим бандажем.

Вже на дев’ятому місяці варто задуматися про одяг, яку необхідно буде взяти в пологовий будинок, а потім її використовувати після пологів. Тут вже особливі критерії для годуючої мами. Весь верхній одяг повинен бути максимально зручним для годування дитини. Для післяпологового періоду необхідно вибирати зручний одяг, адже доведеться багато гуляти з коляскою. Домашній одяг повинна бути вільною і зручною для швидкого годування дитя. Весь одяг повинен захищати від негоди. Якщо вона буде продувати і матуся постійно буде замерзати, це може привезти до страшних наслідків молочних залоз.