Дизайн, кольори iPhone 15 Pro: як зовні виглядатиме майбутній телефон Apple 2023

Apple зазвичай вибирає вересень для презентації своїх нових смартфонів, але подробиці та інновації потрапляють в інтернет набагато раніше.

Ще навесні з’явилися рендери зовнішнього вигляду iPhone 15 Pro, і, як очікується, в моделі має бути титановий корпус, новий порт зарядки та обміну даними, а також перископічна камера. А замість перемикача гучності з’явиться кнопка дії з додатковими функціями. Яким буде Айфон 15 Про, читайте в матеріалі AVIC.UA, магазину електроніки, гаджетів та техніки з Харкова.

iPhone 15 Pro: титановий корпус

Одна з найочікуваніших змін дизайну майбутнього айфону. Ще в грудні 2022 року showmetech опублікував статтю про можливі характеристики моделі. Його візуалізації підтверджують те, чого всі очікували: iPhone 15 Pro з корпусом із титану, зі скругленими краями. Завдяки цьому пристрій стане міцнішим та легшим.

15 Про Айфон – камери над задньою площиною

Щоб забезпечити кращий досвід фотографування, розробники зробили камери iPhone 15 Pro більшими та сильніше піднятими над корпусом. Таке рішення, не в останню чергу, продиктовано появою перископічного об’єктива. Очевидно Apple інвестували в сенсорну технологію, яка має на меті «вловлювати більше світла та зменшувати надмірне або недоекспонування за певних налаштувань».

iPhone 15 Pro та підключення USB Type-C

Минулого року Комітет захисту прав споживачів Європейського парламенту підписав угоду про уніфікацію портів заряджання та обміну даними. Результатом цього стане довгоочікувана поява в айфонах USB-C. Тим не менш, на практиці ця «проста зміна» дозволить лише кабелям виробництва Apple використовувати весь потенціал роз’єму. Ви не зможете використовувати кабель від пристрою Samsung чи іншого для швидкої зарядки / передачі файлів на iPhone.

Новий дизайн iPhone 15 Pro

Рендери демонструють, що новий смартфон Епл більше не матиме фізичних кнопок – замість них передбачено два тактильні датчики. Зверху екрану, замість звичного «чубчика» з’явиться Dynamic Island – область демонструватиме віджети, програми тощо. «На око», виїмка нового 15 Айфон Про становить не більше 1,5-2,0 міліметра.

Нові кольори iPhone 15 Pro також можливі. Один з таких – Deep Purple, виразний темно-червоний тон корпусу. Таке рішення було помічено на одному з рендерів, поруч з білим, чорним і золотим айфоном.

Щодо габаритів, то новий п’ятнадцятий айфон має бути меншим за iPhone 14 Pro, хоча й трохи товщим. Розміри майбутнього флагмана Епл – 8,24 х 70,46 х 146,47 мм (товщина, ширина, довжина), тоді як iPhone 14 Pro – 7,84 х 71,45 х 147,46 мм.

Коли з’явиться iPhone 15 Pro?

За традицією нові смартфони від Apple вперше показують світові на початку осені. У 2023 році корпоративний захід Купертино запланували на 12 вересня, початок о 10:00 за тихоокеанським часом (20:00 по Києву). Подивитись презентацію можна буде на сайті Apple та офіційному каналі Youtube.

Скільки коштує iPhone 15 Pro?

Говорити напевне до виходу серії зарано. Але чутки говорять про те, що Айфон 15 Про ціна стартуватиме від 999 доларів США, базова модель 256 ГБ. Наступні конфігурації дорожчатимуть на $100. До слова, цього року виробники мають запропонувати 15 Pro з 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ та 2 ТБ внутрішнього накопичувача. Вже зараз на AVIC.UA діє попереднє замовлення «яблучних» смартфонів. Скористайтеся пропозицією, щоб купити Айфон 15 Про, щойно той з’явиться в продажу.