Будинок престарілих Срібний вік: переваги та умови

Проблемами людей похилого віку є захворювання, поганий фізичний стан та самотність. Часто діти та інші родичі не можуть забезпечити увагу належного догляду за цілим комплексом причин.

У таких ситуаціях виходом може стати будинок престарілих.

Особливості установи

У Вінниці свої послуги пропонує пансіонат «Срібний вік». Це установа, де пропонується розміщення людей похилого віку на постійній основі. Їм пропонується медичний та побутовий догляд, повний пансіон.

Приймаються люди зі слабким фізичним станом, які мають хвороби Альцгеймера і Паркінсона, які страждають на деменцію. Тут нададуть допомогу пацієнтам, які перенесли інсульт або інфаркт. Також приймаються безнадійні хворі, будинок для людей похилого віку виконує функції хоспісу. Установа є приватною, за перебування може оплачувати сама людина або її родичі.

Серед особливостей пансіонату варто виділити:

  1. Зручні комфортабельні палати, де пацієнт ніколи не залишиться сам, без спостереження та допомоги.
  2. Приміщення враховують малорухливість постояльців, обмеження їхнього фізичного стану.
  3. Здійснюється багаторазове харчування з урахуванням стану постояльця та рекомендацій лікарів.
  4. Забезпечується лікарський нагляд, за необхідності хворі отримують доглядальницю.
  5. Постояльці не обмежені у пересуванні та спілкуванні, адміністрація піклується про дозвілля людей.

Для дієздатних людей оформлення проводиться з повної згоди, старим з деменцією, чи іншими психічними відхиленнями, подати заяву можуть найближчі родичі чи опікуни, визнані законом.

Переваги

Всім постояльцям, незалежно від віку та стану забезпечується цілодобове спостереження та догляд. Особливо це стосується лежачих хворих або людей з порушеною психікою. Медичний персонал проконтролює прийом ліків та їжі, забезпечить усі необхідні санітарно-гігієнічні процедури.

Важливим чинником стане можливість спілкування з однолітками, психологічну допомогу з боку фахівців. Людина не почуватиметься самотньою, вона зможе відчувати перебіг життя, відчувати приємні емоції.

Харчування є різноманітним, смачним, раціон допомагає справлятися із хворобами. У пансіонаті забезпечується тиха атмосфера, прогулянки на свіжому повітрі.

Для потенційних клієнтів або їхніх родичів проводиться екскурсія, щоб познайомитись з умовами перебування.