Білий мармур: властивості, переваги та можливості в обробці

Натуральний мармур є цінною гірською породою на основі кальциту: він видобувається кар’єрним способом.

Завдяки кристалічній структурі та багатій різноманітності варіантів відтінків цей древній матеріал надзвичайно популярний в оформленні інтер’єрів. Також білий мармур популярний у архітектурі. Камінь стійкий до різних впливів погодних та кліматичних факторів. Матеріал цінують за довговічність, стійкість до умов довкілля, неповторність візерунків.

Білий мармур в інтер’єрі

  • Тонкі прожилки на камені розташовуються у довільному порядку. Кожен слеб відрізняється від іншого індивідуальністю. При проектуванні ідентичних елементів інтер’єру не вийде абсолютно схожих виробів: тому багато залежить від малюнка прожилок, гри світла та тіні у відтінках.
  • Білий мармур можна застосовувати для оформлення обстановки всередині респектабельного будинку, особняку, громадського місця. За допомогою грамотної розкладки натурального каменю легко підкреслити поверхню, надати їй оригінальності. Враховуючи напрямок і величину прожилок, можна досягти цікавого візуального враження.
  • Матеріал доречно використовуватиме оздоблення просторів різних стилів. Білий мрамор добре виглядає у виробах із суворою симетрією. Із такого каменю можна замовити класичні каміни, арки, колони, панно.
    В інтер’єрах стилю лофт органічно виглядає поєднання мармурових елементів з декоративним бетоном, якісними металевими та скляними поверхнями. Світлий відтінок чудово поєднується з пастельною гамою.
  • За наявності домішок у відтінку не варто застосовувати поряд в інтер’єрі протилежні їм кольори. Мармур досить міцний і стійкий до зношування: матеріал розрахований на бездоганну службу протягом півстоліття і довше. Добре збережеться натуральний камінь у початковому вигляді, якщо його правильно доглядати. Зазвичай потрібен регулярний та делікатний догляд за поверхнею.
  • Варто використовувати білий мармур в обстановці приміщення дозовано, щоб уникнути враження холодних та нежитлових інтер’єрів. Оптимально поєднувати матеріал із текстилем, неполірованою деревиною, тканинною грубою фактурою.
  • З білого мармуру зазвичай не проектують кухонні стільниці та робочі поверхні столу: камінь краще не піддавати багаторазовому впливу агресивної хімії, кислот та лугів. Білий колір досить примхливий у догляді.

Де купити білий мармур в Україні

Наразі придбати натуральні матеріали можна в українській компанії Bareks Marmyr. Каталог містить десятки найменувань товару за цілком стабільними цінами. Асортимент постійно поповнюється. Тут можна купити мармур білого кольору для оформлення інтер’єру на оптимальних умовах!