Поломки пральної машини: як відремонтувати

Життя сучасної господині важко уявити без побутових приладів. Багато хто з них робить колись клопіткі і займає значну кількість часу справи — справжньою дрібницею.

Так, з появою адаптованих пральних машин, які поєднують безліч корисних функцій та режимів, питання прання домашньої білизни вирішується за лічені хвилини. А ось поломка цієї домашньої помічниці нерідко вибиває сім’ю зі звичного життєвого ритму. Адже перспектива прання руками далеко не райдужна, ремонт пральної машинки у Львові зазвичай займає від тижня до двох і відчутно позначається на бюджеті, а про покупку нового питання навіть не піднімається. Що ж робити, щоб пральна машина служила довго та справно і зненацька перестала служити? Ось деякі корисні способи запобігання серйозним поломкам. Профілактика поломок пральної машини захистить від передчасного ремонту пральних машин.

  • Спосіб 1: Завжди дотримуйтесь правил, зазначених у паспорті пральної машини. Часта картина – після придбання цієї побутової техніки в інструкцію навіть не заглядають, а дарма. Саме там чорним по білому прописані найголовніші умови її правильної експлуатації, дотримуючись яких можна уникнути неприємних інцидентів.
  • Спосіб 2: Робіть перерви. За умови багаторазового прання за день витримайте паузу в дві-три години. Таким чином, машинка не працюватиме «на знос».
  • Спосіб 3: Уникайте появи грибка. Уважно стежте за станом побутової техніки, при виникненні заплесневілості та почорніння – терміново обробіть дезінфікуючим засобом. Завжди залишайте дверцята відчиненими після кожного прання. Протирайте насухо її внутрішній бік, ті ж маніпуляції слід проводити з коробкою для порошку. Навіть якщо цвілі немає, то для профілактики щотижня необхідно добре промивати і витирати цю ємність.
  • Спосіб 4: Використовуйте якісну побутову хімію. До складу сучасних порошків додають засіб, що запобігає накопиченню солей на деталях пральної машини. Якщо проточна вода тверда – не завадить додавати особливі кондиціонери для білизни. Вони не лише пом’якшують рідину, а й захистять машинку від відкладень. Також можна проводити профілактику та чищення прання – необхідно раз на місяць «проганяти» порожній барабан на високих температурах зі спеціальними засобами для чищення. До речі, подібна процедура до всього допоможе заощадити витрати електроенергії, адже забита накипом машинка споживає на 15% більше кіловат.